Satumaa Alhainen

Satumaa Alhainen on yksityinen päiväkoti Salon Alhaisissa, jossa toimii kaksi pientä lapsiryhmää: alle 3-vuotiaiden ryhmä Lorulaakso ja noin 3-5 –vuotiaiden ryhmä Taikametsä. Esiopetusta ei Alhaisissa toistaiseksi järjestetä. Päiväkodin lapsimäärä on enimmillään 28 ja iältään lapset ovat 10kk-5vuotta. Käytännössä päiväkodin lapsimäärä on lasten iän perusteella kuitenkin noin 22-24 lasta. Fyysisiltä tiloiltaan päiväkoti Satumaa tarjoaa hyvät puitteet pienryhmätoimintaan. Päiväkodissa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja kaksi lastenhoitajaa. Lisäksi meillä on oma emäntä, joka valmistaa meille herkullisia ja terveellisiä aterioita meidän omassa keittiössä.

Päiväkodin johtaja

Satu Yli-Talonen

Olen iloinen ja elämänmyönteinen päiväkodin johtaja. Olen unelma-ammatissani ja tavoitteeni on tarjota satumainen hoitopaikka lapsille sekä satumainen työpaikka työntekijöilleni.

 

Mielestäni laatu koostuu varhaiskasvatuksessa kolmesta osa-alueesta. 1. Lapsilähtöisestä, lasten ikä- ja kehitystaso huomioivasta toiminnasta, 2. Avoimesta, toimintaa kehittävästä yhteistyötä vanhempien kanssa sekä 3. ammattitaitoisesta ja motivoituneesta henkilökunnasta.

 

Minulle tärkeää on kiireetön päivähoito, jossa lapset tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi hoitopäivän aikana. Koskaan ei ole niin kiire, ettei ehtisi hetken sylitellä. Pienryhmäpedagogiikan kehittäminen sekä luonto ja ympäristö ovat tärkeitä asioita, jotka näkyvät myös päiväkodin arjessa.

 

Emme tee tätä työtä yksin vaan yhdessä tiimeinä ja pidän esimiehenä tärkeänä, että minulla on aikaa kuunnella, olla tukena ja olla läsnä päiväkodissa henkilökunnalle sekä lapsille. Työhyvinvointi ja työssäviihtyminen ovat Satumaassa tärkeitä asioita.

 

Elämä on seikkailu, seikkaillaan yhdessä.

 

Emäntä

Virpi

Hei, Olen Satumaa päiväkodin emäntä ja vastaan päiväkodin puhtaana pidosta sekä lasten päivittäisesta ruokailusta. Teen ruokaa suurella sydämellä, joka koostuu tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Tavoitteeni on monipuolinen, vähäsokerinen ja terveellinen ravinto kasvavalle lapselle. Kauden vihannekset ovat myös vahvassa roolissa ruokailussa.

Olen siis unelma työpaikassa ja vietän myös päivittäin aikaa lasten kanssa ruokailun yhteydessä ja heistä on tullut minulle hyvin tärkeitä.

Varhaiskasvatuksen opettaja

Lorulaakso

Jenni

Olen iloinen ja empaattinen varhaiskasvatuksen opettaja. Pidän paljon lapsista ja olen työskennellyt heidän parissaan jo vuodesta 2001. Lasten on yleensä helppo lähestyä minua ja syliini mahtuu monta lasta.
Työssäni pidän tärkeänä, että lapset saavat tarpeidensa mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäni lapsista tuleekin usein minulle ns. ”lainalapsia” ja teenkin tätä työtä suurella sydämellä.
Minulle tärkeitä asioita ovat myös metsä ja luonto, ja hyödynnän niitä aktiivisesti työssäni. Työssäni hyödynnän myös seikkailupedagogiikkaa ja ajattelinkin elämän olevan suuri seikkailu, ja mikäs sen mukavampaa, kun seikkailla yhdessä lasten kanssa.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Lorulaakso

Taru

Varhaiskasvatuksen opettajan 

Taikametsä

Jenni

Olen iloinen, avulias ja hyväsydäminen varhaiskasvattaja, jolla on herkkä ja empaattinen luonne. Elämä ei kuitenkaan ole vakavaa, joten hupsutella saa. Työssäni pidän tärkeimpänä kiireettömyyttä sekä jokaisen lapsen kohtaamista päivittäin. Luonto, metsäretket ja musiikki ovat työviikkojeni ilo. Parasta työssäni on nähdä lapsen innostus ja onnistumisen ilo. Työni vastapainona teen paljon käsitöitä ja touhuan oman perheeni kanssa.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Taikametsä

Lotta

Olen lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja. Minulle tärkeintä on oma perhe ja yhteiset harrastukset.

Työssäni haluan välittää lapsille rauhallisen ja lempeän ilmapiirin ja sylissäni on aina tilaa. Luonteeltani olen rauhallinen, mutta tykkään myös hassutella.

Ryhmäavustaja

Sari

?>